| Mobile | RSS

Olyat tett az orosz védelmi miniszter, amire a háború eleje óta nem volt példa

Olyat tett az orosz védelmi miniszter, amire a háború eleje óta nem volt példa

Portfolio2024. április 04. 10:56

Az orosz védelmi miniszter ritka telefonbeszélgetés során figyelmeztette francia kollégáját, hogy a francia csapatok Ukrajnába küldése Franciaországnak komoly problémákat okozna – jelentette a The Guardian.

Digital Compliance by Design & Legaltech 2024Idén először szervez közösen konferenciát a Portfolio és a Wolters Kluwer a témában – körüljárjuk, hogyan hat a LegalTech és a DigitalCompliance a versenyképességre és melyek a digitális térben való jelenlétet meghatározó legfontosabb jogi-szabályozási területek. Vegyen részt Ön is a jogi, üzleti, informatikai és kiberbiztonsági területek aktív párbeszédében.Információ és jelentkezés

Az orosz védelmi miniszter, Szergej Sojgu, egy ritkának számító telefonbeszélgetés során figyelmeztette francia hivatali partnerét, Sébastien Lecornu-t, hogy Franciaország ne küldjön katonai erőket Ukrajnába. Az Associated Press által közölt információk szerint Sojgu azt állította, hogy amennyiben Párizs megvalósítja a francia katonai kontingens Ukrajnába vezénylésével kapcsolatos korábbi nyilatkozatait, az komoly problémákat fog okozni Franciaországnak. Az orosz védelmi minisztérium ezzel kapcsolatos közleménye nem tartalmazott további részleteket.

Emmanuel Macron, Franciaország elnöke korábban, februárban említette meg annak lehetőségét, hogy nyugati csapatokat küldhetnek Ukrajnába. Ezt követően francia tisztviselők pontosították a kijelentést, jelezve, hogy bármilyen ilyen jellegű beavatkozás elsősorban a kiképzésre és más, a harctéri műveletektől eltérő feladatokra (például aknamentesítésre) korlátozódna.

A telefonbeszélgetés jelentősége abban rejlik, hogy ez volt az első alkalom 2022 októbere óta, hogy az orosz és a francia védelmi miniszterek közvetlenül kommunikáltak egymással.KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK2024. 04. 04.

Egyre kilátástalanabb helyzetben az ukránok, összehangolt támadásokkal fokozza a nyomást Moszkva – Háborús híreink csütörtökön

2024. 04. 04.

Legendás szupertankot élesztenek újjá az oroszok: felújítják a JSz-7-est

2024. 04. 04.

Az oroszoknak lobbizó diplomaták buktak le az EU-ban

Címlapkép forrása: Contributor/Getty Images

fecsego.eu//

Leave a Reply 91 megnézve, 2 alkalommal mai nap |