| Mobile | RSS

A kormány kivár az amerikai választásokig, 675 milliárd forintnyi beruházást halasztanak el

Három miniszter tájékoztatója a Kormányinfón

ÉLŐ

DSC8524
Németh Márton Sándor

NÉMETH MÁRTON SÁNDOR

Szabó Gyula

SZABÓ GYULA

2024.04.11. 11:53K

  • KAPCSOLÓDÓK
  • – NMS –3 PERCEVarga Mihály: A kormány monitorozza az árak alakulásátA kormány vizsgálja-e a 15 százalék feletti szolgáltatói díjemelés indokoltságát a telefonoknál, az internetnél és a televíziónál? Varga Mihály elmondta, az, hogy hogyan alakulnak az árak, a pillanatnyi piaci helyzettől is függ, a kormány monitorozza az árak alakulását.
  • SZABÓ GYULA9 PERCEVarga Mihály: A magyar adórendszer keretei szilárdakVarga Mihály újságírói kérdésre leszögezte, az adózási kérdések nemzeti hatáskörbe tartoznak, Brüsszel felvetéseit Magyarország megvizsgálja, ugyanakkor nem tartja kötelező érvényűnek.Szerinte a magyar adórendszer keretei szilárdak, a munkát és jövedelmet terhelő adókat a kormány folyamatosan csökkenti, míg a fogyasztást adóztatják.EZEN NEM KÍVÁN VÁLTOZTATNI A KORMÁNY.Nagy István arra is válaszolt, hogy június 9-én irányváltásra van szükség Brüsszelben. Szerinte az európai emberek érdekeit kell nézni az agráriumban is. Majd másik kérdéssel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy a mezőgazdaságot érintő szabadkereskedelmi kérdések meghosszabbítása most zajlik „nap mint nap” Brüsszelben. Ugyanakkor ez Magyarország és Szlovákia számára elfogadhatatlan.
  • – NMS –10 PERCEVarga Mihály egyeztet Matolcsy GyörggyelVarga Mihály lapunk kérdésére elárulta, márciusban találkoztak Matolcsy György jegybankelnökkel, áttekintették azokat a kérdéseket, amelyek a jegybank gazdálkodásához kapcsolódnak. Az Európai Központi Bank jóváhagyta azt a módosítási csomagot, amit a jegybanktörvény módosítására készített elő a kormány. A következő találkozón is áttekinthetik ezt a kérdést. A kormány egyébként 391-es forint/euró árfolyammal számolt az idei költségvetésben.
  • – NMS –12 PERCEA kormány szerint emelkedhet a megtakarítással rendelkezők számaHogyan tervezi a kormány biztosítani, hogy a jóléti növekedés átgyűrűzzön az alacsonyabb jövedelmű csoportokhoz is? – kérdeztük a pénzügyminisztertől. Varga Mihályék azzal számolnak, hogy jelentősen növekedni fognak a reálbérek, ami részben a fogyasztás növekedését is jelentheti, és a megtakarításokét is. Arra is számítanak, hogy a megtakarítással rendelkezők száma nőni fog, arra készülnek, hogy ebben az évben tovább növelik az állampapírral rendelkezők számát.
  • – NMS –14 PERCEBővítik az szja-mentességet?Korábban Orbán Viktor beszélt a háromgyermekes édesanyák szja-mentességének lehetőségéről, Varga Mihály ezzel kapcsolatban lapunk kérdésére elmondta: az ősszel nyújtják be a 2025-ös költségvetést, ezzel párhuzamosan szoktak adótörvények módosításáról dönteni, ősszel vissza lehet térni a kérdésre.Varga MihályFotó: Tövissi Bence / Index
  • – NMS –15 PERCEVarga Mihály Magyar Péter szavairól: Izgalmas felvetés, de nem kell mindent elhinniMagyar Péter a Kormányinfó előtt azt írta a Facebook-oldalán, hogy az első negyedévben elértük az egész évre tervezett költségvetési hiánycélt, a csőd felé robog az ország.Varga Mihály lapunk kérdésére ezt izgalmas felvetésnek nevezte, de közölte: nem kell mindent elhinni, amit a közösségi médiában olvasnak. A hiányról adott ki tájékoztatást a kormány, azt is elmondták, hogy az év első negyedében vannak olyan kiadások, amelyek jelentősen növelik a hiány nagyságát, ilyenek például a kamatkiadások és a reptérvásárláshoz szükséges forrás.

fecsego.eu//index

Leave a Reply 57 megnézve, 1 alkalommal mai nap |