| Mobile | RSS

Radar360: Orbán szerint “ki kell tenni a Gyurcsány-féle embereket a fővárosból”

Radar:szerző

2024.03.22. 08:24

A miniszterelnök szerint a fő kérdés az európai és a magyar politikában is az, hogy ki a békepárti és ki a háborúpárti. Ez a hvg360 reggeli hírösszefoglalója.hirdetés

Az Európai Bizottság (EB) márciusban fogadta el a világszerte úttörőnek tekinthető jogszabályát a mesterséges intelligenciáról. Emellett kevés figyelem jutott annak a tervezetnek, amely kiterjesztené a betegjogokat, a betegadatok feletti rendelkezés jogát, ám segítené azt is, hogy nagymintás kutatásokhoz, az egészségügyi ellátás javítása érdekében orvosok, tudósok, szakpolitikusok hozzáférhessenek a betegek adataihoz .

A tagállamok kutatói ezentúl határokon átívelően kihasználhatják az egészségügyi adatok biztonságos cseréjében és (újra-)felhasználásában rejlő lehetőségeket. Magyarán, könnyebbé válik és szabályozott kereteket kap a páciensek adatainak cseréje az egyes tagállamok között a különböző kutatási területeken.

A tagállamok és az Európai Parlament közti tárgyalások sikeres lezárása nyomán létrejött adattér egy nagyobb szabályozási keret, az Európai Egészségügyi Unió egyik fontos alkotóeleme.

Erről szól még a cikk:

  • Hírösszefoglalónk.
  • fecsego.eu/HVG.360
Leave a Reply 52 megnézve, 1 alkalommal mai nap |