| Mobile | RSS

Az új helyszín is kihátrált, mégsem ad otthont Orbán Viktorék brüsszeli konzervatív konferenciájának


BELFÖLD
KÜLFÖLDBRÜSSZELORBÁN VIKTORMATHIAS CORVINUS COLLEGIUM

A Hotel Sofitel vezetősége úgy döntött, lemondja az eseményt. A szervezők már a szállodában voltak, amikor erről tájékoztatták őket.

Szerző
M.A.

Publikálva:2024.04.16. 07:23

Az új helyszín is kihátrált, mégsem ad otthont Orbán Viktorék brüsszeli konzervatív konferenciájának
Fotó:Ladjánszki Máté| Forrás:Népszava

A brüsszeli Hotel Sofitel is visszalépett, így megint nincs helyszín a Nemzeti Konzervaticizmus Konferencia (NatCon) számára, melynek Orbán Viktor miniszterelnök is a felszólalói között lenne – írja a hvg.hu EUrologus rovata.

A portál hétfőn tudta meg a magyar kormánypárti agytröszként is ismert MCC brüsszeli irodájától, hogy az eseménynek a Sofitel ad majd otthont. Azért kellett új helyszínt találni, mert – mint megírtuk – múlt hét végén az eredeti helyszín, a Concert Noble szervezői is visszaléptek. Hétfőn este azonban a Sofitel is visszamondta a megállapodást, pedig már az antifasiszta szervezetek is meghirdették a demonstrációjukat a hotel elé, kedden 17:30-ra.

Orbán Viktor mellett egyébként a brexit „atyja”, Nigel Farage, a francia szélsőjobboldali Eric Zemmour és a volt lengyel miniszterelnök, Mateusz Moravieczki is a felszólalók között lenne.

„Figyelmeztetést kaptam a sajtótól az esemény természetéről és az érkező emberekről. Erről tájékoztattam a helyi rendőrséget, akik felvették a kapcsolatot a Sofitellel, és a vezetőség úgy döntött, hogy lemondja az eseményt”

– mondta Vincent de Wolf, az érintett kerület, Etterbeeknek polgármestere a The Brussels Timesnak. A szervezők már a szállodában voltak, és amikor tájékoztatták őket, hogy a szerződés érvényét veszíti, nem akartak elmenni. Végül a kiérkező rendőröknek kellett elmagyarázniuk, hogy ez nem a szállodán múlott, ekkor a szervezők távoztak.

Újabb helyszínről egyelőre nincs információ. Az antifa csoportok megüzenték, ha végül sehol sem sikerül megtartania a rendezvényt az MCC-nek, akkor nagy ünneplést rendeznek.

Egy brüsszeli szálloda úgy döntött, befogadja a konzervatív konferenciát, ahol Orbán Viktor is felszólal

A Hotel Sofitel ad otthont a Nemzeti Konzervatív…

Az MCC brüsszeli vezetője múlt héten, a Concert Noble visszalépését követően leszögezte, szerinte „ami az elmúlt néhány napban történt, az nem kevesebb, mint a szólásszabadság és a politikai véleménynyilvánítás válsága Európában”.

A NatCon honlapja szerint a konferencia olyan közéleti személyiségeket, újságírókat, tudósokat és diákokat hoz össze, akik megértik, hogy „a konzervativizmus múltja és jövője elválaszthatatlanul kötődik a nemzet eszméjéhez, a nemzeti függetlenség elvéhez, valamint az egyedülálló nemzeti hagyományok újjáélesztéséhez”.

Visszalépett a helyszín, bizonytalan a jövő heti brüsszeli konzervatív konferencia sorsa, ahol Orbán Viktor is felszólalt volna

Az MCC Brussels alternatív helyszínt…

mobil Népszava ikon

Filmszakadás a magyar filmkultúra történetében – videóinterjú a mobil Népszaván Schubert Gusztávval, a Filmvilág főszerkesztőjével

fecsego.eu//népszava.hu

Leave a Reply 49 megnézve, 1 alkalommal mai nap |