| Mobile | RSS

Külföldi finanszírozási kísérlet gyanúja miatt vizsgálatot indít a Szuverenitásvédelmi Hivatal Magyar Péter támogatói kapcsán

PESTISRÁCOK.HU2024-04-18

Vizsgálatot indít a Szuverenitásvédelmi Hivatal a magyar sajtóban megjelent külföldi finanszírozási kísérlet gyanúját felvető információk alapján. A vizsgálat központjában azok a külföldi körök lesznek, amelyek 2022-ben Márki-Zay Péter kampányát támogathatták, ma pedig új klienst találtak maguknak.

A hivatal – tájékoztatása szerint – a Magyar Nemzetben csütörtökön napvilágot látott információk alapján indítja meg a vizsgálatot. Mint írták, mivel felmerül a gyanúja annak, hogy “ugyanaz a külföldi és magyar szereplőkből álló érdekkör és kapcsolati háló”, amelyik a 2022-es országgyűlési választás előtt Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt mozgalmát támogatta és “megpróbálta a magyar törvényeket kijátszva befolyásolni a magyar választásokat”, valamint több európai uniós kampányban is aktív szerepet vállalt, jelenleg ismét a magyar választásokat “vette célba”. Hozzátették: az érdekkör céghálójának tagjaival szemben több büntetőeljárás is folyamatban van. A vizsgálatot az ügy feltárásáért indítja a Szuverenitásvédelmi Hivatal – áll a közleményben.

Az ügyről részletesen itt olvashat.

Forrás: MTI; Fotó: Hatlaczki Balázs/PestiSrácok.hu

fecsego.eu//

Leave a Reply 50 megnézve, 1 alkalommal mai nap |