| Mobile | RSS

Orbán Viktor: A brüsszeli vezetők nem érdemelnek új esélyt, menniük kell! (Videó)

PESTISRÁCOK.HU2024-04-19

Brüsszel nem kér a szólásszabadságból, ezért betiltja azokat a hangokat, amelyek nem felelnek meg a liberális fősodornak. A NatCon kommunista módszereket idéző betiltásáról, és az uniós csúcs legfőbb témáiról Orbán Viktor nyilatkozik a Kossuth Rádió műsorában. Az EU vezetőinek tanácskozásán természetesen ismét Ukrajna és a közel-keleti konfliktus került a középpontba; ennek kapcsán a miniszterelnök kijelentette, hogy az álláspontja változatlan, és amíg hazánknak nemzeti kormánya van, addig nem veszünk részt egyik konfliktusban sem. Az európai véleményszabadság kérdésében a kormányfő úgy fogalmazott, hogy a jobboldalnak már csak Magyarországon van hangja.

Miközben az európai vezetők Izraelt a harcok befejezésére szólítják fel, addig Ukrajnának további fegyverszállítmányokat küldenének a háború folytatásához. Orbán Viktor szerint stratégiai nyugalomra van szükség, és mindent meg kell tenni, hogy a közel-keleti válság ne eszkalálódjon tovább.

Mindenki jobban jár, ha sikerül megállítani ezt a konfliktust

– fogalmazott, azonban hozzátette: Ukrajna esetében háborús hangulat van Brüsszelben. A miniszterelnök szerint minél előbb le kell zárni ezt a háborút, azonban az európai vezetők úgy kezelik ezt a konfliktust, mintha az ő háborújuk lenne. A fegyverek mellett már katonákat is küldenének Ukrajnába.

A NATO is csúszik bele ebbe a háborúba. Azzal, hogy kimondták, hogy katonákat is kellene küldeni ebbe a háborúba, egy új fejezet kezdődött

– mondta, azonban hangsúlyozta, hogy amíg nemzeti kormány áll az ország élén, addig egyik fél oldalán sem fog Magyarország belesodródni ebbe a konfliktusba, de emellett kiemelte azt is, hogy hazánk álláspontja nem más, mint ragaszkodás a NATO alapvető céljaihoz.

Ez egy védelmi szövetség

– jelentette ki Orbán Viktor, utalva arra, hogy a NATO senkit nem kötelezhet arra, hogy egy harmadik fél háborújába sodródjon. Keserűbb képet festett azonban az Európai Unióról, amely látszólag sokkal inkább az eszkaláció felé halad, és továbbra is anyagi forrásokat irányít a háborúba. Orbán Viktor szerint el kell kerülni azt a helyzetet, hogy a magyaroknak járó uniós pénzek Ukrajnában landoljanak.

Mindegyik európai kormány háborúpárti, ki kell tartani, mert repedezni fog ez a háborúpárti szövetség. A diplomáciának vissza kell venni az irányítást, tűzszünet kell. Az európai gazdaság tekintetében van éppen elég gond, tehát az európai emberek a béke felé fogják tolni a saját háborúpárti kormányaikat

– mondta a kormányfő.

A NYUGAT OTT TART, HOGY SZANKCIÓK JÁRNAK A FŐSODORTÓL ELTÉRŐ VÉLEMÉNY MIATT

A miniszterelnök a betiltott NatCon kapcsán lesújtó képet festett a nyugat-európai szólásszabadság helyzetéről; mint mondta, ott tartunk, hogy Európában a jobboldalnak nincs hangja.

Egy német bal- és jobboldali újságban ugyanazt lehet olvasni a fontos dolgokról. Ha eltér a véleményed a kijelölt központi iránytól, akkor ennek következményei vannak. A konzervatív konferencia esetében a cateringcég vezetőjét megfenyegették. A Nyugat ott tart, hogy szankciók járnak a fősodortól eltérő vélemény miatt 

– fogalmazott.

A MAGYAROK DÖNTIK EL, HOGY KIVEL AKARNAK EGYÜTT ÉLNI AZ ORSZÁGUK TERÜLETÉN

A kormányfő kitért arra is, hogy a migrációval kapcsolatos álláspontban már sikerült észhez téríteni az unió több tagját is; bízik abban, hogy ezt a háborúk kapcsán is elérhetik. Az illegális bevándorlásra vonatkozóan Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy ez egy kemény harc volt, hiszen a liberális elit hosszútávú tervével szemben sikerült hazánkban érvényesíteni a magyar álláspontot, és képviselni azt Brüsszelben is. Azonban ez a harc sem ért még véget. Mint mondta, Soros György már 2015 szeptemberében leírta a hatpontos tervét a migrációs válságról, és ebben az szerepel, hogy évente egymillió embert kell beengedni, valamint biztonsági zónákat kell létrehozni.

Világosan le van írva, hogy mi a terv a migráció esetében. A jogszabályok mögé nézve a Soros-terv végrehajtása zajlik. Az uniós vezetők szerint menedzselni kell a migrációt, szerintünk megállítani. A magyarok döntik el, hogy kivel akarnak együtt élni az országuk területén

– jelentette ki. A jelenlegi nyugati hangok kapcsán, amelyek most kitoloncolással próbálják megoldani a problémát, úgy fogalmazott:

Ha valami alapvetően rossz, akkor azon a szigorítás nem segít. A lényege a migrációnak, hogy a migránsokat beengedik-e egy adott ország területére, vagy pedig nem. Akiket egyszer beengedtek, azokat már nem lehet kitoloncolni.

AZ EU AZ UKRÁN OLIGARCHÁKAT ÉS A NAGY AMERIKAI CÉGEKET KÉPVISELI AZ EURÓPAI GAZDÁKKAL SZEMBEN

Visszatérve a háború kérdésére, a miniszterelnök problémásnak nevezte, hogy az EU elhibázott döntései a szövetség saját tagállamainak ártanak. Ennek egyik példája az ukrán gabonadömping, amely az uniós országok mezőgazdaságát teszi tönkre, különösen nehéz helyzetbe hozva hazánkat is.

A háborúpárti kormányok nem tudnak nemet mondani az ukrán gabonadömpingre. A magyar probléma, hogy a felesleges terményeinket nem tudjuk eladni a gabonadömping miatt. Ha elveszítjük az európai piacainkat, akkor az lenyomja az árakat, és ez veszélybe sodorja a gazdákat. Ma az EU az ukrán oligarchákat és a nagy amerikai cégeket képviseli az európai gazdákkal szemben

– fogalmazott, hozzátéve, hogy ezen csak a brüsszeli szemléletváltás jelenthet megoldást. Mint mondta, a jelenlegi uniós vezetés nem érdemel még egy esélyt, hiszen “a politika nem egy bonyolult műfaj: a vezetők vagy teljesítik az ígéreteiket, vagy nem”, és az EU elitje már elbukott, és egyik vállalását sem tudta teljesíteni.

A zöld átmenet megbukott, a középosztály megerősítése megbukott, a gazdaság nem lett versenyképesebb. Nem érdemelnek még egy esélyt a brüsszeli vezetők. A választási kampányban ki kell állni, és harcolni kell. Most nem okoskodni kell. Valójában két út áll előttünk: háború vagy béke. A baloldal háborúpárti, mert Brüsszelből kapják a pénzüket. Háború vagy béke, ez a fő kérdés

– zárta a beszélgetést a kormányfő.

Forrás: YouTube; Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

fecsego eu//

Leave a Reply 84 megnézve, 1 alkalommal mai nap |