| Mobile | RSS

A zöld frakcióba ül be a Kétfarkú Kutya Párt, ha az EP-be jut

BELFÖLDEUROPOLI

ADRIÁN ZOLTÁN / 24.HUPapp Atilla2024. 04. 18. 09:59

EUROPOLI

2024 április 19 – 15:15Indul az EP-választáson a Magyarországon fogva tartott antifaper fő vádlottja2024 április 18 – 15:18Túl sokáig tűrte a Néppárt a Fideszt, mi nem így járunk el – állítja az európai szocialisták csúcsjelöltje2024 április 18 – 09:59A zöld frakcióba ül be a Kétfarkú Kutya Párt, ha az EP-be jut2024 április 18 – 07:22Ötpárti határozattervezet függesztené fel a Magyarországnak járó uniós támogatásokatMÉG TÖBB

A Zöldek/Európai Szabad Szövetség frakcióhoz (Greens/EFA), azon belül pedig a külön csoportként működő Európai Kalózokhoz csatlakoznak a Kétfarkú Kutya Párt képviselői, amennyiben mandátumot szereznek a június 9-i EP-választáson, derült ki a párt közleményéből.

Az MKKP szerdai taggyűlése támogatta, hogy a párt listavezetőiként induló Le MariettaTörley Kata és Juhász Veronika tagsági tárgyalást kezdeményezzenek a zöld frakcióhoz tartozó Európai Kalózok Pártcsaláddal, továbbá a tárgyalókat felhatalmazta az együttműködés részleteiben való megegyezésre.

A kalózok több kérdésben is. hozzánk hasonlóan gondolkodnak. Ilyenek a közvetlen demokrácia kiterjesztése, a részvételiség mélyítése, az átláthatóság növelése és a korrupció elleni küzdelem

– áll a közleményben.

Mikulás Peksa, a Cseh Kalózpárt alelnöke, valamint az európai parlament képviselője üdvözli a Kutyapárt közösségének a szerda esti döntését. Szerinte a csehek és a magyarok szinte unokatestvérek, együtt vívunk, és nagyon örül, hogy a Kutyapárt képviselőivel kiegészülve még több magyarral tudnak majd együtt vívni és együtt szívni az Európai Parlamentben.

Peksával a füvezés világnapján, április 20-án a Million Marijuana March budapesti rendezvényén is lehet találkozni, melyen Le Marietta szervezésében az európai uniós drogpolitikáról fognak beszélgetni. Az eseményre az MKKP Deutsch Tamást, a Fidesz európai listavezetőjét is meghívta, de egyelőre nem jelezte részvételi szándékát.

A párt taggyűlése arról is döntött, hogy polgármesterjelöltet állít Erzsébetvárosban: a DK-s Niedermüller Pétert Terdik Roland, az MKKP kommunikációs vezetője hívja ki.

fecsego.eu/24.hu

Leave a Reply 58 megnézve, 1 alkalommal mai nap |