< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, Európai Unió Az Európai Unió Tanácsa, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Tudomány/gazdaság, White House / Blog article: Világraszóló botrány – Szabotálja a kormány a jogerős bírósági ítéletet!

| Mobile | RSS

Világraszóló botrány – Szabotálja a kormány a jogerős bírósági ítéletet!

Írta G. Kovács Károly -2024-04-20    

FORRÁS: MTI / MÓNUS MÁRTON

Bár az Orbán-kormány rendszeresen a jogállamról papol, a jogerős bírósági ítéletet mégis szabotálja – erről ír legfrissebb bejegyzésében Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője.

Tóth megkérdezte az igazságügyi minisztert, hogy az állami szereplőknek is be kell-e tartaniuk a bírósági ítéletekben foglaltakat, melyre az a válasz érkezett, hogy

MIND A TÖRVÉNYEK, MIND PEDIG A JOGERŐS ÍTÉLETEK EGYARÁNT VONATKOZNAK A MINISZTÉRIUMOKRA!

Ezek ismeretében azonban csak egy kérdése marad: az Energiaügyi Minisztérium miért nem hajtja végre a jogerős bírósági ítéletet?

Az MSZP politikusa szerint ugyanis az Energiaügyi Minisztérium hónapok óta nem tartja be a Kúria jogerős ítéletét, amit több, mint három évi pereskedés után hoztak meg, és ami kötelezte a minisztériumot, hogy adja ki dr. Tóth Bertalan számára a 2019-2020-as tulajdonosi döntésekről szóló dokumentumokat a Mátrai Erőmű állami megvásárlásáról.

„Ez januárban történt. Közben Lantos Csaba energiaügyi miniszter, és államtitkára is, kijelentette: a minisztérium a Kúria jogerős döntésének megfelelően fog eljárni.
Nem így történt.” – írja Tóth, aki kiemelte, hogy az Orbán-kormány még azt is megengedte magának, hogy a minisztériuma látványosan szabotálja a legfelsőbb magyar bírói fórum jogerős ítéletét.

Az ellenzéki képviselő nem hátrált meg, az adatok megszerzése érdekében végrehajtást kért az Energiaügyi Minisztériummal szemben, továbbá büntetőfeljelentést is tett közérdekű adattal való visszaélés gyanúja miatt.

fecsego.eu/pesti bulvár

Leave a Reply 51 megnézve, 1 alkalommal mai nap |