| Mobile | RSS

Hétmilliárd forint nagy részét ellopták, Lázár János börtönbe követeli a felelősöket

Klicasz Szpirosz Szotirisz

KLICASZ SZPIROSZ SZOTIRISZ

2024.05.02. 11:30

Index.hu logo

Kövesse az Indexet Facebookon is!Követem!

TOVÁBBI TENISZ CIKKEK

TOVÁBB A ROVATRANullponthoz ért a Magyar Tenisz Szövetség Lázár János vezetésével azok után, hogy 2020-ban még 3,8 milliárd forint volt az adósság, egyúttal közel állt a csődhöz a sportági szövetség. Lázár János elmondta, az előző elnökség alatt a szövetség hétmilliárd forintot kapott, amelynek nagy részét valakik ellopták, így számos feljelentést tett az ügyben.

Lázár János a napokban terjedelmes interjút adott a jelen.hu oldalnak, amiben elsősorban közéleti és politikai kérdésekre válaszolt, de szót ejtett sportról, azon belül leginkább a teniszről, mivel 2020 óta a sportági szövetség elnöke. Lázár a posztot 2020 júliusa óta tölti be, és mint elmondta, amikor átvette a tisztséget, a teniszszövetség csődközeli állapotban volt, és 3,8 milliárd forint tartozást örökölt elődjeitől. KAPCSOLÓDÓ

Lázár János állítja, Orbán Viktor semmit sem tudott K. Endre elnöki kegyelméről

Lázár János állítja, Orbán Viktor semmit sem tudott K. Endre elnöki kegyelméről

A miniszter korábbi tevékenysége alapján nem tud rosszat mondani Magyar Péterről.

Lázár János az interjúban arról beszélt, a magyar kormány részben azzal az eszközzel tudta megmenteni a szövetséget a csődtől, hogy ő látja el az elnöki feladatokat, és most jutottak el a nullponthoz, amikor a válságkezelésen kívül már mást is lehet csinálni.

Az építési és közlekedési miniszter amint átvette a teniszszövetség irányítását, számos pert indított az előző elnökség tagjai ellen, többek között rögtön feljelentette a Szűcs Lajos elnöksége alatt főtitkárként dolgozó Richter Attilát is, viszont azt a pert két héttel ezelőtt elbukta a szövetség. Mint az korábban már ismert volt, Lázár elnöksége 252 millió forintot követelt a korábbi főtitkártól, de a pert elvesztette, és még 16 milliót kellett fizetnie Richternek.

Ennek kapcsán Lázár megjegyezte: 

Magyarországon nem igazságszolgáltatás, hanem jogszolgáltatás van. Az biztos, hogy a teniszszövetség csomó pénzt kapott a kormánytól, ami nagyrészt eltűnt. Hogy ezért a végén lecsuknak-e valakit, vagy nem, azt nem tudom, de szeretném, ha minden felelősnek ez lenne a sorsa.

Az interjúban Lázár azt is elmondta, hogy nem kizárólag a főtitkár ellen tett feljelentést, a megkérdőjelezett, kétes szerződéseket aláíró elnököt, Szűcs Lajost is felelősnek tartja, de mivel mindenki ellen tett feljelentést, nem tudja, hogy most pontosan Szűcs ellen – aki Lázár párttársa a Fideszben – folyik-e eljárás.

 Az ügyészség és a rendőrség feladata, hogy elszámoltassa a felelősöket. Egyet biztosan mondhatok: kapott a teniszszövetség hétmilliárd forintot, és ennek a nagy részét valakik ellopták

– majd elmondta, Szűcs Lajosnak volt MTSZ-elnökként ugyanúgy van felelősége az ügyben. Ami az előzményeket illeti, Szűcs 2011 januárja és 2020 júliusa között irányította a Magyar Tenisz Szövetséget, elnöksége alatt pedig főleg a gazdálkodás terén robbantak ki különböző botrányok, amelyek témát szolgáltattak a sajtónak.

Az MTSZ május 30-án tartja tisztújító közgyűlését, ahol Lázár János az egyetlen jelölt az elnöki pozícióra.

fecsego.eu//

Leave a Reply 87 megnézve, 1 alkalommal mai nap |