| Mobile | RSS

A gyónási titok nem írhatja felül a gyerekek életét!

Tóth Enikő | aHang <posta@ahang.hu> küldőtől 2024-05-07 16:19A személyes adatok védelmében a távoli erőforrások blokkolva vannak. Engedélyezve

Kedves Oláh István László!

Dunai Mónika, a Fidesz országgyűlési képviselője olyan törvényjavaslatot nyújtott be, amelynek értelmében az egyházi személyeknek nem kell jelenteniük a gyerekek ellen elkövetett bűncselekményeket, ha gyónáskor értesülnek róla. 

Ez elfogadhatatlan! 

Sajnos számos esetet ismerünk, hogy az egyházak közreműködtek gyermekbántalmazási ügyek eltussolásában, és a kegyelmi ügy azt is megmutatta, hogy az egyik legfőbb hatalomig elér a befolyásuk, így kaphatott K. Endre kegyelmet Balog Zoltán, a Magyarországi Református Egyház zsinatának volt lelkészi elnökének közbenjárásával. 

Nem hagyjuk, hogy az elkövetők az egyház mögé bújva megússzák a tetteiket!

Egyetértek, vonják vissza a javaslatot!

Mindannyian kötelesek vagyunk jelezni, ha gyermekekkel szembeni bűncselekményről, bántalmazásról értesülünk. A gyermekek biztonságáért, jóllétéért elengedhetetlen, hogy ez így is maradjon.

A gyónási titok nem írhatja felül a gyerekek életét!

Kattints ide, és írd alá a petíciót!

Az egyház nem tussolhat el több gyermekbántalmazási ügyet! Segítsd te is az ügyünket, követeljük minél többen, hogy vonják vissza a javaslatot!

Védjük meg a gyermekeinket!

Üdvözlettel,

fecsego.eu//

Leave a Reply 81 megnézve, 1 alkalommal mai nap |