| Mobile | RSS

Több mint kétmilliárd forintért adta el a Petőfi laktanyát a Magyar Állam

Molnár Gergő

MOLNÁR GERGŐ

2024.05.02. 13:43

A Magyar Állam eladta az egykori Honvéd Folyami Flottilla bázisául szolgáló egykori újpesti Petőfi laktanyát. Az ingatlan – a telek és a hozzá tartozó épületek – több mint kétmilliárd forintért talált új tulajdonosra, a licitre egy ajánlat érkezett, ami nyert is.

Ismeretlen vevő megszerezte a Külső Váci út 119. szám alatt található volt Petőfi Sándor laktanyát Újpesten – derül ki a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) oldaláról.

A telek – amelynek alapterülete 63 333 négyzetméter – közbenső kialakítású, nyitott telek, amely közterületről közvetlen megközelíthető. A telek szabálytalan sokszög alakú, közel sík fekvésű. Minden oldalról kerített. Elhanyagolt képet mutat, jellemzően gazzal és cserjékkel benőtt terület.

Az Ingatlan korábban honvédségi laktanyaként működött, amelynek használatával a honvédség az 1990-es évek legvégén, a 2000-es évek legelején hagyott fel.

Az ingatlanon több darab, korábban különböző funkciót betöltő, jellemzően az 1970-es, 1980-as években épült, jellegtelen, lapos tetős kockaépületek, valamint egy betonelemekből előre gyártott garázssor és egy betonból épült úszómedence találhatók, amelyek mára rendkívül leromlott műszaki állapotba kerültek a sok éve tartó használatlanság miatt.

Az épületek és az egyéb építmények felújítása a műszaki állapotuk miatt vélelmezhetően mára már gazdaságtalan. Az Ingatlanon két darab használaton kívüli, bontandó üzemanyagtöltő kútfej található.

AZ INGATLAN VÉGÜL 2,2 MILLIÁRD FORINTÉRT TALÁLT GAZDÁRA.

Április 11. és április 15. között lehetett licitálni, egy ajánlat érkezett, ami nyert is. Más érdeklődő nem volt, így nem volt kérdéses a nyertes kiléte.

Nem összekeverendő a másik laktanyával, amely Petőfi nevét viselte 

A szóban forgó újpesti laktanya az egykori Honvéd Folyami Flottilla bázisa volt. 2001-es bezárása óta elhagyatottan állt, több épületét lebontották, és azóta várta további sorsát.

Területének értékesítéséről – amelyről az Újpest Média még 2022-ben írt – már korábban határoztak a városatyák, az újpesti képviselő-testület október 27-ei ülésén. Már akkor lehetett olvasni befektetőkről, akik 384 lakásos ingatlanfejlesztésre készültek a területen.

Nem összekeverendő tehát a vitéz Szurmay Sándor Helyőrség Dandár Budaörsi úti, korábban szintén Petőfi Sándor nevét viselő laktanyával, amelyet – ahogyan arról az Index is beszámolt – tavaly szeptemberben neveztek át. Az utóbbi létesítmény azóta Mária Terézia királynő nevét viseli, aki 1741-ben megalapította a 32. Gyalogezredet.KAPCSOLÓDÓ

A honvédelmi miniszter bejelentette: átnevezik a budapesti Petőfi laktanyát

A honvédelmi miniszter bejelentette: átnevezik a budapesti Petőfi laktanyát

Szalay-Bobrovniczky Kristóf szerint az anyáknak és feleségeknek üzennek ezzel.

fecsego.eu/index

Leave a Reply 76 megnézve, 1 alkalommal mai nap |