< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Magyar Helsinki Bizottság, Rendőrségi hírek, Szegedi Törvényszék, Tudomány/gazdaság, White House / Blog article: Lemondott az alpolgármester Laskodon, miután traktorral halálra gázolt egy biciklist

| Mobile | RSS

Lemondott az alpolgármester Laskodon, miután traktorral halálra gázolt egy biciklist

Kuli Orsolya

KULI ORSOLYA

2024.05.13. 20:26

Index.hu logo

Kövesse az Indexet Facebookon is!Követem!

Április végén gázolt el egy biciklist a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Laskodon a helyi alpolgármester. Az áldozat a kórházban belehalt sérülései, öccse azonban nem tud belenyugodni a tragédiába. Az alpolgármester azóta lemondott, de független képviselőjelöltként elindul az önkormányzati választásokon.

Az áldozat öccse az RTL Híradónak azt mondta, hogy április végén a testvére éppen az ebédért ment biciklivel, amikor elgázolták. Strankula János nem sokkal később már a helyszínen is volt, ahol a traktort vezető alpolgármester először azt mondta, nem látta a biciklist.

Az elgázolt férfi öccse szerint testvérét hátulról ütötték el, és azt is elmondta, hogy a baleset egy nagy méretű zsák miatt történt, ami a traktorra volt felszerelve. A traktort vezető alpolgármester ugyanis attól nem látta a bicikliző férfit. 

A Híradónak azt mondta, hogy a balesetet követően eldugták a zsákot, és az alpolgármester három órán keresztül tagadta a rendőrségen, hogy zsák lett volna a traktoron. Elmondása szerint a zsákot az egyik rendőr találta meg a baleset helyszínétől nem messze, az egyik ház udvarán.

Az RTL úgy tudja, hogy az alpolgármester időközben lemondott, és az ügy lezárultáig nem is akar interjút adni, de annyit elmondott, hogy azért adta vissza az alpolgármesteri címet, mert „így érezte helyesnek”.

Szerinte a baleset a biciklis figyelmetlensége miatt történt, aki oldalról ment neki a traktorának. „Minden más rágalom” – tette hozzá. A választáson független képviselőjelöltként indul.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt folytat büntetőeljárást. Gyanúsítotti kihallgatásra ez idáig nem került sor.

fecsego.eu/index

Leave a Reply 44 megnézve, 2 alkalommal mai nap |