| Mobile | RSS

Van, aki szerint nem fontos…

aHang <posta@ahang.hu> küldőtől 2024-05-13 17:13RészletekFejlécekEgyszerű szövegA személyes adatok védelmében a távoli erőforrások blokkolva vannak. Engedélyezve

Kedves Oláh István László!

Tudod, hogy átlagosan mennyibe került 2008-ban egy darab tojás? Harminc forintba. Egy kiló krumpli? 106 forint. Egy kiló fehér kenyér? 245. Egy pár gyerek bőrcipő? 7000. 

Az előbb leírt árak mind jócskán emelkedtek azóta, egy dolog viszont 2008 óta, azaz már 16 éve változatlan: a családi pótlék összege. 

A családi pótlék – lehetne – a gyerekszegénység leküzdésének legfontosabb eszköze! Magasabb összegű pótlékból a gyerekek több zöldséget, gyümölcsöt, vitaminokat fogyaszthatnának, jobb cipőjük, több mesekönyvük lehetne. De ez most nincs így.

Mindeközben már sok ezren írtuk alá az Esély Labor Egyesület (ELE) és a Méltó Megélhetés Munkacsoport (MMMCs) petícióját a családi pótlék megduplázásáért.

Már több mint 55 ezren mondjuk: a családi pótlék összegét azonnal emelni kell! Csatlakozol? 

Igen, aláírom a petíciót!

A petíció azért indult, hogy a gyermekes családok érdemi hozzájárulást kapjanak a költségeikhez. A családi pótlék összege 2008 óta változatlan – és egyre kevesebb dologra futja belőle. 

A családi pótlék megduplázásáért indított kampánynak csupán egy része a mostani petíció – de a petícióra is szükségünk van ahhoz, hogy a döntéshozókhoz eljusson a hangunk. 

Ehhez kell a te aláírásod is most! 

Írd alá a petíciót, hogy ezzel is nyomást gyakoroljunk a döntéshozókra: 

Aláírom a petíciót!Igen!!!

Köszönettel:

az aHang csapata

Leave a Reply 36 megnézve, 2 alkalommal mai nap |