| Mobile | RSS

CSONGRÁD-CSANÁD VÁRMEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG Gyógyszerre ivott, majd szétverte a mentőautó berendezését (fotóval)

Dr. Saághy Flóra <Saaghy.Flora@mku.hu> küldőtől 2024-05-15 08:57RészletekFejlécekEgyszerű szöveg

CSONGRÁD-CSANÁD VÁRMEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG

6720 Szeged, Stefánia sétány 10. | 6701 Szeged, Pf.: 432.

Telefon: (62) 622-651, (62) 622-680 | Fax: (62) 622-689

E-mail: csongrad-csanad.fou@mku.hu

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y

Gyógyszerre ivott, majd szétverte a mentőautó berendezését –

vádemelés (fotóval)

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki tavaly nyáron, Szegeden a segítségére siető mentősre támadt valamint szétverte egy mentőkocsi berendezését.

A vádirat szerint a vádlott 2023. május 11–én délután nyugtatókra ivott alkoholt, amitől rosszul lett, ezért egy kerékpárútra lefeküdt. A járókelők értesítették a mentőket, akik beszállították a kórházba. Út közben a vádlott egyiküktől cigarettát kért, de nem kapott, illetve közölték vele, hogy a mentőautóban nem is dohányozhat. Ettől a vádlott indulatossá vált, köpködni kezdett, valamint szidalmazta a mentőápolót, aki vele maradt, míg társa ülőkocsiért bement a klinikára. Mikor a vádlott felemelt ököllel indult meg az ápoló felé, a sértett rácsukta a mentő ajtaját, ahol törni-zúzni kezdett, majd onnan tárgyakat hajított ki a mentős felé.

A vádlottat csak több egészségügyi dolgozónak, együttesen sikerült megfékeznie. Magatartásával a mentőautóban és berendezéseiben mintegy 700.000 Ft kárt okozott, mely a mai napig nem térült meg.

Az elkövetőt a járási ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszakkal valamint rongálással vádolja. Bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

A mentő megrongált berendezéseiről készült képeket a nyomozó hatóság a szemlekor készítette.

Szeged, 2024. május 15.   Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség

fecsego.eu//

Leave a Reply 31 megnézve, 2 alkalommal mai nap |