| Mobile | RSS

Sajtóközlemény-Disney+bejelentés Boroszló

Bak, Anita -ND <Anita.Bak.-ND@disney.com> küldőtől 2024-05-15 06:30RészletekFejlécekEgyszerű szöveg

A black background with a black square

Description automatically generated with medium confidence

ELKEZDŐDÖTT A DISNEY+ ELSŐ LENGYEL SAJÁT GYÁRTÁSÚ PRODUKCIÓJÁNAK A FORGATÁSA

  A nyolcrészes krimi Boroszlóban játszódik

BUDAPEST, Magyarország (2024. május 15.) – A Disney+ bejelentette, hogy elkezdődött a streaming szolgáltatás első saját gyártású lengyel produkciójának, munkacímén a „Breslau”-nak a gyártása.

A nyolcrészes krimi 1936-ban, Breslauban, vagyis Boroszlóban játszódik. A sorozat Franz Podolsky rendőrfőnök történetét meséli el, aki egy brutális gyilkosság ügyében nyomoz. A közelgő olimpiai játékok miatt óriási rajta a nyomás, hogy elkapja a gyilkost.

„Ez egy meghatározó pillanat a lengyelországi Disney+ számára. Ez az első saját gyártású produkciója a régióban, és izgatottsággal tölt el bennünket, hogy rendkívül tehetséges és tapasztalt alkotók és színészek dolgoznak a projekten. Örülünk, hogy az első lengyel sorozatunk tovább bővíti a produkciók kínálatát és az eddiginél is szélesebb közönségnek gyárthatunk tartalmakat” – mondta Magdalena Cieslak, a Disney+ közép-kelet-európai saját gyártású produkcióinak igazgatója.

A stábtagok között van Tomasz Schuchardt („You are God”, „A keresztelő”), Agata Kulesza („Róza”, „Ida”) és Sandra Drzymalska („IÁ”, „Filip”) is. A sorozat rendezője Leszek Dawid („You are God”, „Ki”). A forgatókönyvet Bartosz Janiszewski és Magdalena Żakowska írta.

A sorozat producere az ATM Grupa, Lengyelország legnagyobb független, díjnyertes, játékfilmes produkciókra szakosodott stúdiója. Legismertebb alkotásai közé tartozik többek között az „Állj, határ!”, „A kisváros titkai”, és az „Abszolút kezdők”.

A „Breslau” (munkacím) Lengyelországban készül a Lengyel Filmintézet és a Kulturális és Nemzeti Örökség Miniszterének támogatásával.

Bak Anita

PR Supervisor Media

Disney+, National Geographic csatorna, Disney Csatorna

HUNGARY

fecsego.eu//

Leave a Reply 43 megnézve, 2 alkalommal mai nap |