| Mobile | RSS

Washington lecsap a kínai dömpingre

Joe Biden új, jelentős mértékű vámtarifákat jelentett be szerdán olyan kínai import termékekkel szemben, mint az elektromos autók, napelemek, valamint az acél és alumínium nyersanyagok.

Szerző
Mosolygó Miklós

Publikálva:2024.05.16. 09:27

Megosztás

Washington lecsap a kínai dömpingre
Biden elnök bejelentésével már a novemberi elnökválasztásra figyel, ám hamar vihart arathat a kínai–amerikai kapcsolatok terén| Fotó:LI BO| Forrás:Xinhua via AFP

„Az amerikai munkások bárkinél többet dolgoznak és bárkit leköröznek, ameddig a verseny tisztességes. De már túl hosszú ideje nem az” – fogalmazott Joe Biden a Fehér Ház rózsakertjében az AP tudósítása szerint. „ Éveken át a kínai kormány öntötte az állami pénzt a vállalataiba és ez nem verseny, hanem csalás”, tette hozzá az elnök.

Az Egyesült Államok és Kína között zajló kereskedelmi háború újabb fejezetéhez érkeztünk, amelynek hátterét a kampányüzemmódban lévő elnök és Donald Trump közötti szóváltás adja, miszerint melyikük lép fel keményebben a világ második gazdaságával szemben. Tény, hogy a kínai állam az elmúlt években a belső fogyasztását jóval meghaladó gyártókapacitást épített, így a többlettermelés eredményét jelenleg a világpiacon igyekszik a piaci ár alatt, akár veszteséggel is értékesíteni. Ez a kereskedelmi gyakorlat elsősorban az Egyesült Államok és az Európai Unió autóiparát veszélyezteti, de más termelési területeket is érzékenyen érint.

Ennek fényében a kínai elektromos autókra kivetett importvám idén az eddigi 27,5 százalékról 102,5 százalékra ugrik, a kínai napelemek esetében az új tarifa 50 százalékos lesz. A lista itt nem ér véget: a Kínában gyártott acél és alumínium termékek 25, a számítógépes chipekkel szemben pedig 50 százalékos vámterhet vezet be a Biden-kormányzat 2025-ig. Az elektromos autók lítium ion akkumulátorait sújtó vám is 7,5 százalékról 25 százalékra nő az idei évben, ám a nem gépjárművekben felhasznált, de azonos típusú lítium ion erőforrásokra vonatkozóan csak 2026-ban lép hatályba az előbbi gazdasági szankció. Az elnök külön kiemelte, hogy a kínai acélgyártás a szén-dioxid-kibocsátási kvóták figyelmen kívül hagyása miatt féláron termelni.

„Kína megeszi az ebédünket” – üzente Donald Trump az elnöknek. A mondat már a 2020-as kampányban is elhangzott a felek között, ekkor Biden még tamáskodva fogadta, hogy a korrupciótól fertőzött kínai állam veszélyt jelentene az amerikai gazdaságra. Nem sokkal hivatalba lépése után, 2021 februárjában azonban már ő is ezt a kifejezést használta egy szenátoroknak tartott kétpárti egyeztetésen. Karoline Leavitt, az idei Trump-kampány szóvivője az új vámokat „gyenge és hiábavaló” próbálkozásnak nevezte, amely eltereli a figyelmet Biden elektromos autógyártást támogató politikájáról. Utóbbi ugyanis tömeges elbocsátásokhoz és üzemek bezárásához fog vezetni a leendő republikánus elnökjelölt szerint.

Peking is gyorsan reagált a bejelentésre, amely szerintük „súlyosan befolyásolja majd a bilaterális egyeztetések hangulatát.” A kínai külügyminisztérium nemes egyszerűséggel a „bullying” kifejezést használta az amerikai protekcionista intézkedésekre. Ám a Biden-kormány heves reakciója nem ok nélkül való. A kínai BYD elektromos autógyártó, amely jelenleg Szeged mellett is tervez gyárat építeni, már 12.000 dollárért (jelenlegi középárfolyamon 4,3 millió forint) is kínál modelleket az amerikai piacon. Ezzel szemben a CNET amerikai technológiai hírportál márciusi beszámolója szerint az amerikai piacon jelenleg elérhető legolcsóbb nem kínai elektromos autó, a Chevrolet Bolt elektromos modellért is 27.500 dollárt (9.8 millió forint) kell fizetnie a vásárlónak. A két árcédula közötti különbség önmagáért beszél.

Biden az idézett mondatában nem véletlenül méltatta az amerikai munkások erényeit. Az amerikai autóipar fellegvárának számító Michigan állam beletartozik abba a hét csatatér államba, amelyben eldőlhet a 2024-es elnökválasztás sorsa novemberben. A három napja közzétett, a The New York Times – Siena Poll College által közösen végzett közvélemény-kutatás szerint Biden 7 százalékponttal lemaradva, 42-49 arányú hátrányban van Donald Trumppal szemben az autóiparáról híres államban. Nem kis slamasztika tehát, amiből ki kell másznia őszig a hivatalban lévő elnöknek. Érzi ezt a kárörömre mindig kapható Trump is. A Michigannel szomszédos, szintén csatatér államnak számító Wisconsinban, ahol az említett hét kritikus állam közül egyedül vezet Biden a közvélemény-kutatások szerint, egy múlt hónapban tartott kampánygyűlésen mondta a tőle idegen, némileg leegyszerűsítő stílusban: „ Joe Biden gazdasági terve az, hogy Kína gazda, Amerika pedig szegény legyen.”.

fecsego.eu//népszava

Leave a Reply 66 megnézve, 1 alkalommal mai nap |