| Mobile | RSS

Hivatalos, betiltották a népszerű mobilokat: mindet levetették a polcokról, bánhatja, aki már vett

Hivatalos, betiltották a népszerű mobilokat: mindet levetették a polcokról, bánhatja, aki már vett

Pénzcentrum • 2024. május 15. 06:30

Az InterDigital nyertes szabadalmi perének következtében Németországban ideiglenesen értékesítési tilalmat kaptak a Lenovo és a Motorola termékei, beleértve okostelefonokat, táblagépeket és egyéb eszközöket – számolt be az Android Police.

A Lenovo és a Motorola vállalatok Németországban értékesítési tilalmat kaptak, ami az InterDigital amerikai cég által indított szabadalmi per után történt meg. Az amerikai vállalat nemrég megnyerte a WWAN technológiával kapcsolatos jogi vitát, amelynek következtében megtiltották a Lenovo és Motorola termékek, többek között mobiltelefonok, laptopok és egyéb mobilinternet-kapcsolattal rendelkező eszközök értékesítését az országban.

Ez pedig már nem az első eset, hogy nagy technológiai vállalatok szembesülnek hasonló helyzettel Németországban. 2022-ben a OnePlus, Oppo és Vivo is felfüggesztette termékeinek értékesítését az országban egy Nokiával folytatott szabadalmi vita miatt. Bár az ügy végül rendeződött, így is sok időre kellett elmenniük Európa egyik legnagyobb piacáról.

A müncheni bíróság döntése alapján a Lenovo és Motorola nem kínálhatja vagy importálhatja a szabadalmat sértő termékeit Németországban. Az ideiglenes értékesítési tilalom végrehajtásához az InterDigitalnak 4,5 millió eurót kellett letétbe helyeznie biztosíték formájában. A letétbe helyezés után a Motorola eltávolította okostelefonjainak minden hivatkozását a német weboldaláról, és a Lenovo laptop-listáit is korlátozta.

A harmadik féltől származó kiskereskedők továbbra is árusíthatják ezeket a termékeket, ameddig a készletek tartanak. Azonban újabb készletek beszerzése csak a jogi vita lezárulása után lehetséges. A Lenovo tervezi hogy fellebbez az ítélet ellen, de tekintettel arra, hogy ezek az ügyek hosszan elhúzódhatnak a bíróságokon, előfordulhat, hogy termékeik egy ideig nem lesznek elérhetők Németországon belül.

fecsego.eu//

Leave a Reply 67 megnézve, 1 alkalommal mai nap |