| Mobile | RSS

Megtámadták az amerikai 5-ös számú hadiflottát, tűz alá került a USS Mason

Portfolio2024. május 16. 08:40

A jemeni húszi lázadók bejelentették, hogy rakétákkal támadták meg az amerikai USS Mason haditengerészeti rombolót és egy Destiny néven azonosított kereskedelmi hajót a Vörös-tengeren. Az Egyesült Államok 5. flottája, amelynek része a Mason romboló, nem erősítette meg a támadást  – jelentette a Times of Israel.

Jahja Szarií, a húszik katonai szóvivője tegnap jelentette be, hogy rakétákkal támadták meg az USS Mason nevű amerikai rombolót és egy Destiny kereskedelmi hajót. A Destiny nevet több hajó is viseli a nyilvántartásokban.

Az Egyesült Államok 5. flottája, a régió vizeinek védelmével van megbízva, egyelőre nem válaszolt az esettel kapcsolatos kommentárkérésekre.

Az USS Mason egy Arleigh Burke-osztályú rakétás romboló; az Egyesült Államok által vezetett koalíció tagjaként dolgozik a Vörös-tengeren. Célja a húszik kereskedelmi hajóforgalom elleni támadásainak megakadályozása.

A húszik azt állítják, hogy támadásaikkal Izraelt akarják nyomás alá helyezni, hogy állítsa le a Hamász ellen folytatott háborút. Az amerikai tengerészeti hivatal információi szerint november óta a húszik több mint 50 támadást indítottak hajók ellen, egyet elfoglaltak és egy másikat elsüllyesztettek.KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK2024. 05. 07.

Így játssza ki Irán a szankciókat

2024. 04. 30.

Az egész világ baját megoldaná egy apró olajmonarchia, de ennek megkérik az árát

2024. 04. 27.

Súlyos incidens: lelőttek egy méregdrága amerikai katonai gépet, a tettesek vállalták a felelősséget

2024. 04. 27.

Brit tankerhajót találtak el egy ballisztikus rakétával

Címlapkép forrása: Smith Collection/Gado via Getty Images

fecsego.eu//

Leave a Reply 65 megnézve, 1 alkalommal mai nap |