| Mobile | RSS

Bejelentették: Robert Fico túl van az életveszélyen!

Bejelentették: Robert Fico túl van az életveszélyen!

GLOBÁL

Bejelentették: Robert Fico túl van az életveszélyen

MTI

|
Portfolio

Robert Fico, a meglőtt szlovák kormányfő a legrosszabbon túl van, már nincs életveszélyben – közölte vasárnap Robert Kalinák szlovák miniszterelnök-helyettes, védelmi miniszter. Ezt egyszer csütörtökön már bejelentették, azót azonban további műtéteken és kezeléseken esett át a kormányfő.
▾hirdetés

Kalinák azt mondta, hogy “egyelőre elmúltak a legrosszabb félelmek”, ugyanakkor a politikust egyelőre nem szállítják el a besztercebányai kórházból.

Előzmények

Szerdán merényletet követtek el a szlovák kormányfő ellen, közvetlen közelről adtak le rá lövéseket.

Peter Pellegrini, Szlovákia megválasztott köztársasági elnöke tegnap elmondta, csütörtökön röviden találkozott Robert Ficóval, a szerdán meglőtt szlovák miniszterelnökkel, akivel akkor röviden beszélni is tudott. A leendő államfő szerint Fico emlékszik a merényletre és a kórházba szállítására is.

▾hirdetés

Robert Kaliňák védelmi miniszter péntek délutáni tájékoztatása szerint újabb műtéten esett át Fico pénteken, állapotáról akkor azt mondta, hogy az továbbra is súlyos.

Szombaton a besztercebányai kórház igazgatója, Miriam Lapuníková elmondta, a kormányfő CT-vizsgálaton esett át, és eltávolították a lőtt sebből visszamaradt elhalt szöveteket. Az igazgató szerint Fico állapota nagyon súlyos, de stabil, és továbbra is az intenzív osztályon van.

Címlapkép forrása: MTI Fotó/Petr David Josek

Leave a Reply 52 megnézve, 2 alkalommal mai nap |