< Böngészés > Főoldal / Blog, Blog2, Deszki Közélet, Életképek/bulvár, Európai Unió Az Európai Unió Tanácsa, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Nav, nébih, Tudomány/gazdaság, White House / Blog article: Lecsapott az ukrán légierő: ettől rettegett Oroszország, most valósággá vált

| Mobile | RSS

Lecsapott az ukrán légierő: ettől rettegett Oroszország, most valósággá vált

Lecsapott az ukrán légierő: ettől rettegett Oroszország, most valósággá vált

  1. Lecsapott az ukrán légierő: ettől rettegett Oroszország, most valósággá vált

Portfolio

Egy ukrán harci repülőgép először lőtt ki olyan rakétát, amely oroszországi célpontot talált el, Belgorod térségében. Az USA és Franciaország támogatja az ukrán fegyverek használatát Oroszországon belüli katonai célpontok ellen – közölte a Sky News.

A lap értesülései szerint az ukrán légierő egyik bevetése során egy orosz parancsnoki pontot bombázott, harci repülőgépről indított rakéták segítségével, a nyugat-oroszországi Belgorod térségében. 

Az egyelőre nem bizonyos, hogy nyugati gyártmányú fegyvert használtak-e a támadás során, de ettől függetlenül

EZ AZ ELSŐ ALKALOM A HÁBORÚ SORÁN, HOGY LÉGI INDÍTÁSÚ FEGYVERT VETETTEK BE OROSZORSZÁG NEMZETKÖZILEG ELISMERT TERÜLETE ELLEN.

A belgorodi régiót korábban is érték támadások, miután Joe Biden és több nyugati szövetséges is jóváhagyta, hogy nyugati fegyverekkel támadják az ukrán Harkiv régióval szomszédos orosz területet. Eddig azonban tüzérséget, illetve drónokat vetettek be az orosz pozíciókkal szemben.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

fecsego.eu//

Leave a Reply 57 megnézve, 2 alkalommal mai nap |