| Mobile | RSS

Üzent a magyaroknak a Kaufland, dühösek lesznek itthon emiatt

fotó: Vindhya Chandrasekharan: https://www.pexels.com/photo/traffic-flow-in-the-highway-at-night-time-7246397/

Nyitókép: Photo by Vindhya Chandrasekharan: https://www.pexels.com/photo/traffic-flow-in-the-highway-at-night-time-7246397/

Üzent a magyaroknak a Kaufland, dühösek lesznek itthon emiatt

Infostart

2024. június 10. 04:20
A Kaufland üzletlánc szlovákiai ága a határ túloldalára csábítja a vásárlókat.

Magyarul hirdeti termékeit a Lidl testvéráruháza, a Kaufland Szlovákiában – vette észre a Pénzcentrum. Sőt, azt emelik ki, hogy magyarországinál olcsóbban lehet náluk vásárolni.

A most megjelent weboldalnak azonban nemcsak a szlovákiai magyarok a célközönsége, hanem kiemelt célja, hogy a magyarországi vásárlókat csábítsa át a szlovák Kaufland üzletekbe.

Az akciós görögdinnye ára a losonci, rozsnyói, tőketerebesi és nagykürtösi boltokban 0,69 euró – átszámítva mintegy 267 forint. Magyar üzletek közül jelenleg a SPAR-ban van hasonló akció: itt a görögdinnye kilója 339 forintba kerül. A Kaufland árai más termékek esetében is hasonlóan alacsonyak: 214 forintért lehet venni például egy liter tejet, 307 forintért paradicsomos konzervbabot, 2486 forintért pedig extraszűz olívaolajat. A sertéslapocka kilója 1513, a kígyóuborka darabja 214 forintba kerül.

A Kaufland korábban magyar munkavállalókat keresett. Leginkább raktárosi munkakörbe. A Pénzcentrum szerint most bruttó 17,85 eurós órabértért keresnek magyar raktárosokat a bolt logisztikai elosztó központjába – ez átszámítva majdnem 7000 forintos bérezést jelent.

Fotónk illusztráció.

fecsego.eu

Leave a Reply 58 megnézve, 1 alkalommal mai nap |