Jó ötletnek tűnt, hogy nyolcas alakú körforgalmat építsenek a Las Vegas melletti Hendersonban, azonban a rendhagyó megoldás nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Ahelyett, hogy csillapította volna a forgalmat, további bonyodalmakat okozott, annak 2018-as átadása ugyanis 95, míg az idén – május 15-ével bezárólag – 13 baleset történt a szokatlan kereszteződésben, írja a Las Vegas Review-Journal.

A két körforgalmat egyesítő dél-nevadai körforgalom úgy működik, legalábbis elméleti síkon, hogy az autósok annak függvényében döntik el, melyik sávban haladnak (két sávból áll), hogy elhagyják a körforgalmat, vagy abban folytatják tovább az útjukat. „Ezt a kreatív megoldást a forgalom kontrollálására használták, amikor a korábban meglévő kereszteződés nem működött” – írta a városvezetés szóvivője.

A továbbiakra sok jóval nem kecsegtető statisztikák mellett egy hotelkaszinó építése is a nyolcas alakú körforgalom elbontása mellett szól. A tervek szerint legfeljebb 8,2 millió dollárba, azaz mostani árfolyamon csaknem 3 milliárd forintba kerül majd az új kereszteződés, amihez többek között új járdákat építenek, új LED-világítást helyeznek üzembe, valamint a szükséges jelöléseket is kihelyezik, illetve felfestik.

Mielőtt erre sor kerülne, táblákkal könnyítik meg az autósok dolgát azzal a céllal, hogy megelőzzék a további baleseteket. Várhatóan augusztusban folytatódik a projekt, az új kereszteződés kialakítása pedig novemberben veheti kezdetét.