< Böngészés > Főoldal / Blog, Blog2, Életképek/bulvár, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet / Blog article: Módosította a kormány a KRESZ-t

| Mobile | RSS

Módosította a kormány a KRESZ-t

Módosította a kormány a KRESZ-t

Módosította a kormány a KRESZ-t

MTI

A közúti közlekedés szabályait módosította az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) – közölte a tárca szombaton.

Júliustól Magyarország látja el az Európai Unió soros elnökségét. A magyar elnökség munkája jelentős számú nemzetközi delegáció mozgását teszi szükségessé.

A közúti közlekedés szabályairól szóló együttes rendelet (KRESZ) módosításával lehetővé válik, hogy a delegációk kijelölt járművei az autóbusz- és trolibuszforgalom, a közösségi közlekedés zavarása nélkül az autóbusz-forgalmi sávokban közlekedjenek – indokolták a változtatást.

A Magyar Közlöny június 28-i számában megjelent jogszabálymódosítással a kormány lehetővé teszi, hogy más, kiemelten fontos és külön e célból megjelölt esemény lebonyolításakor is lehetővé váljon a kijelölt járművek forgalmának elvezetése a buszsávon keresztül. Mindez azonban szigorúan csak a kijelölt járművekre vonatkozik. A közlönyből kiderül, hogy például nemzetközi sportszövetség képviselői is engedélyt kaphatnak a buszsávok használatára bizonyos időszakokban.

A közlemény szerint bizonyos korlátozások és tilalmak alóli, szigorú feltételek szerint történő felmentésre – mint a buszsávok kizárólag a kijelölt járművek számára történő időszaki megnyitása – más európai ország, így például Németország közlekedési rendszere is lehetőséget biztosít.

Címlapkép forrása: Shutterstock

fecsego.eu//

Leave a Reply 52 megnézve, 2 alkalommal mai nap |