| Mobile | RSS

Orbán Viktor döntött, azonnali hatállyal több mint 10 milliárd forintot csoportosítanak át ők

Orbán Viktor döntött, azonnali hatállyal több mint 10 milliárd forintot csoportosítanak át

2024.07.03. 10:12

A Magyar Közlöny legfrissebb száma szerint Varga Mihály pénzügyminiszter azt a feladatot kapta Orbán Viktor miniszterelnöktől, hogy azonnali hatállyal csoportosítson át 10 milliárd 484 millió 272 ezer forintot a költségvetésben, a forrást a Külgazdasági és Külügyminisztérium kapja. Továbbá két fontos rendeletet is módosítottak, ami a honvédeket érinti.

A kedden megjelent Magyar Közlöny értelmében Varga Mihály pénzügyminiszternek át kell csoportosítania 10 milliárd 484 millió 272 ezer forintot a költségvetésben – a határozatot Orbán Viktor miniszterelnök jegyezte.

A mellékletében az olvasható, hogy a forrást a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-től a Külgazdasági és Külügyminisztérium kapja, a külképviseletek dologi kiadásaira csoportosítják át.

Ugyanakkor megjelent két korábbi határozat módosítása is:

  1. csak az a megváltozott munkaképességű honvéd lesz jogosult kiegészítő rokkantsági támogatásra, aki – a korábban 1 év helyett – 15 év szolgálati viszonnyal rendelkezik és az egészségi állapota nem éri el a 30 százalékot,
  2. szintén változik egy, a honvédeket érintő rendelet, a korábbi szerint legfeljebb 1 évig kellett, de mostantól 10 évig kell szolgálati viszonyt fenntartani a tanulmányi szerződéshez.
  3. fecsego.eu/
Leave a Reply 49 megnézve, 2 alkalommal mai nap |