| Mobile | RSS

Kétszáz rakétát lőtt ki a Hezbollah Izraelre, Dél-Libanonra mért ellencsapás volt a válasz

Kétszáz rakétát lőtt ki a Hezbollah Izraelre, Dél-Libanonra mért ellencsapás volt a válasz

Folyamatosan tűz alatt tartották Izrael északi részét több mint egy órán át.

Kétszáz rakétát lőtt ki a Hezbollah Izraelre, Dél-Libanonra mért ellencsapás volt a válasz

Fotó:

BASHAR TALEB

| Forrás:

AFP

Libanonból kétszáz rakétát és húsz drónt lőtt ki Izrael északi részeire a Hezbollah csütörtök délelőtt, Izrael ellencsapásokat mért Dél-Libanonra – jelentette az izraeli katonai rádió. Az izraeli hadsereg erői ellencsapásokat mértek dél-libanoni célpontokra, benne rakéták indítóállomásaira – közölte az IDF szóvivője csütörtökön az Észak-Izrael ellen indított támadást követően.

Előzőleg a határ teljes szélességében, a Földközi-tenger partján fekvő Nahariától a Golán-fennsík és a szíriai határ felé eső Kirjat Smónáig szinte folyamatosan tűz alatt tartották Izrael északi részét több mint egy órán át. Az északi települések ki nem telepített lakói az óvóhelyeken várták a támadás végét. A katonai rádió értesülései szerint senki sem sebesült meg, de a rendkívüli hőségben számos helyen tűz ütött ki a becsapódó lövedékek miatt.

„A jelenlegi támadások a Mohamed Naama Naszr likvidálására adott válaszcsapások folytatását jelentik. Több mint 20 drónt indítottunk Galileában számos izraeli erődítmény ellen, és több mint 200 különféle típusú rakétát a galileai és a goláni izraeli támaszpontokra” – közölte a Hezbollah libanoni síita milícia képviselője az al-Dzsazíra pánarab hírcsatornával.

Az izraeli hadsereg (IDF) szerda délután célzott légicsapással megölte a Hezbollah három legfontosabb parancsnokának egyikét, Mohamed Naama Naszrt Türosz térségében. Naszr a Hezbollah Azíz egységének volt a parancsnoka, amely Dél-Libanonból rendszeresen lövedékeket indított Izrael ellen az utóbbi kilenc hónapban, a gázai háború kitörése óta. Naszr részt vett két izraeli katona elrablásában is 2006-ban, ami miatt akkor kirobbant a második izraeli-libanoni háború.

mobil Népszava ikon
Olvassa mobilon a Népszavát! Egy héten keresztül szabad betekintést biztosítunk, regisztráljon itt!
fecsego.eu//
Leave a Reply 44 megnézve, 3 alkalommal mai nap |