| Mobile | RSS

Moszkva nagyon szeretné Marine Le Pen győzelmét Franciaországban

Moszkva nagyon szeretné Marine Le Pen győzelmét Franciaországban

Benne vélik felfedezni a szuverenitást.

Moszkva nagyon szeretné Marine Le Pen győzelmét Franciaországban
Vlagyimir Putyin orosz elnök találkozik a szélsőjobboldali Front National (FN) párt francia elnökválasztási jelöltjével, Marine Le Pennel a moszkvai Kremlben 2017. március 24-én.

| Fotó:

MIKHAIL KLIMENTYEV

| Forrás:

AFP

„Franciaország népe olyan szuverén külpolitikára törekszik, amely nemzeti érdekeiket szolgálja, és elszakad Washington és Brüsszel diktátumától” – ezzel a gondolattal adta a világ értésére, hogy a Marine Le Pen-féle populista Nemzeti Tömörülést támogatja a Franciaország szuverenitásáért szerfelett aggódó Oroszország a Politico

Biztos ami biztos – hívja fel a figyelmet a Politico – az orosz külügyminisztérium közösségi médiában közzétett bejegyzéséhez Marine Le Pen fotóját is mellékelték. Andrej Nasztaszin, az orosz tárca helyettes szóvivője azt közölte, „a francia tisztviselők nem hagyhatják figyelmen kívül a mélyreható változásokat a polgárok túlnyomó többségének hozzáállásában.”

A lap felidézi, hogy Marine Le Pen pártjának közismertek a kapcsolatai a putyini Oroszországgal. A 2014-es önkormányzati választás kampányfinanszírozását például orosz bankhitelből oldották meg, ezt csak tavaly fizette vissza a Nemzeti Tömörülés. Marine Le Pen a 2022-es elnökválasztási programjában is még az Oroszországgal való diplomáciai kapcsolatok elmélyítését szorgalmazta, emellett Orbán Viktorhoz hasonlóan ellenezte az Ukrajna elleni orosz invázió miatt életbe léptetett uniós szankciókat. Igaz, a közelmúltban némileg visszavett ebből, az orosz kapcsolatok fejlesztése is kikerült a párt kiáltványából néhány napja.

A Nemzeti Tömörülés a múlt vasárnapi francia parlamenti választás első fordulójában a szavazatok több mint 33 százalékát szerezte meg, a Politico szerint azonban abszolút többséggel való kormányalakítási esélyeik csökkentek a centristák és a baloldal közeledése miatt.

A szavazatok egyharmadával nyerte az első fordulót a szélsőjobb Franciaországban, de a fiatalok fele már a szélsőbalra voksolt

Hétfő reggeli belügyminisztériumi…

Úgy tűnik, Le Pen pártja beülhet az Orbán-féle EP-frakcióba a francia választás után

A Nemzeti Tömörülést (RN) többen is követhetik, megerősítve a magyar…

Formálódik az új „köztársasági front” Franciaországban

Intenzíven zajlanak az egyeztetések Franciaországban a vasárnapi parlamenti választáson második helyen…

mobil Népszava ikon
Olvassa mobilon a Népszavát! Egy héten keresztül szabad betekintést biztosítunk, regisztráljon itt!
fecsego.eu//
Leave a Reply 46 megnézve, 2 alkalommal mai nap |