| Mobile | RSS

Vádemelés a Dániában lányokat futtatók ellen (renőrségi videóval és fotóval)

Vádemelés a Dániában lányokat futtatók ellen (renőrségi videóval és fotóval)

CSONGRÁD-CSANÁD VÁRMEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG

6720 Szeged, Stefánia sétány 10. | 6701 Szeged, Pf.: 432.

Telefon: (62) 622-651, (62) 622-680 | Fax: (62) 622-689

E-mail: csongrad-csanad.fou@mku.hu

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y

Vádemelés a Dániában lányokat futtatók ellen

(rendőrségi videóval és fotóval)

 

A Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség vádat emelt azzal a nyolc békés vármegyei valamit egy makói férfival szemben, akik 2019. és 2021. év között koppenhágai lakásokba szállítottak és prostitúciós tevékenységre kényszerítettek összesen 15 kiszolgáltatott nőt.

A vádirat szerint a vádlottak az általuk Magyarországon megismert, nehéz sorban élő, fiatal nőknek előbb szerelmet ígértek, majd miután a bizalmukba férkőztek, szexuális szolgáltatások nyújtására vették rá őket. Előfordult, hogy a lányokat itthon vagy Németországban futtatták, de őket legtöbbször Koppenhágába vitték. Itt online szexpartner-kereső oldalakon hirdették meg, majd az egyik vádlott által bérelt ingatlanokban szobáztatták őket, a keresményüket pedig elvették tőlük. Miután elérték, hogy tőlük teljesen függő helyzetbe kerüljenek, a vádlottak lealacsonyítóan beszéltek a sértettekkel. Több ízben tettleg is bántalmazták, megalázták őket, egyiküknek rendszerint a szobasarokban kellett térdepelnie mások jelenlétében.

A vádlottak „saját lányaik” futtatása mellett oly módon segítették egymás bűnös tevékenységét, hogy ha valamelyikük nem ért rá, úgy helyette szállították, felügyelték és irányították a másik vádlotthoz tartozó sértetteket, átvették tőlük a bevételeket.

A főügyészség a terhelteket minősített emberkereskedelem és kényszermunka bűntettével valamint kitartottság bűntettével vádolja. Bűnösségük kérdésében a Gyulai Törvényszék fog dönteni.

Az ügyben a nyomozó hatóság által az elkövetők elfogásáról kiadott videó-és képfelvételek az alábbi linken érhetők el:

https://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/figyelem-itt-a-rendorseg

Szeged, 2024. július 03.

                                                                         Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség

fecsego.eu//

Leave a Reply 51 megnézve, 3 alkalommal mai nap |