< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Az Európai Unió birósága, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Blog2, Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, Európai Unió Az Európai Unió Tanácsa, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Kultúra, Magyar Helsinki Bizottság, White House / Blog article: Jens Stoltenberg: Orbán Viktor Magyarország miniszterelnökeként utazott Oroszországba Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy Magyarország minden NATO-kötelezettségének eleget tesz. Szerző MTI-Népszava Publikálva: 2024.07.05. 18:48 Megosztás Jens Stoltenberg: Orbán Viktor Magyarország miniszterelnökeként utazott Oroszországba Fotó: LUKAS KABON | Forrás: Anadolu via AFP Orbán Viktor Magyarország miniszterelnökeként utazott Moszkvába és nem a NATO-t képviseli – közölte a NATO főtitkára Brüsszelben pénteken. Jens Stoltenberg a NATO-tagországok vezetőinek a július 9. és 11. között Washingtonban tervezett találkozóját megelőzően tartott sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva közölte: Orbán Viktor tájékoztatta a szövetséget pénteki moszkvai látogatásáról. Emlékeztetett, Magyarország számos olyan nyilatkozat elfogadását támogatta, amelyek elítélik Oroszország ukrajnai invázióját. Magyarország emellett minden NATO-kötelezettségének eleget tesz – mondta. A NATO-főtitkár közölte, hogy a szövetséges országok között Magyarország is megerősítette, hogy Oroszország az agresszor, Oroszország az elkövető, Oroszország felelős a háborúért. A tagországok között Magyarország megerősítette azt is, hogy Oroszországnak be kell fejeznie a háborút, leállítva Ukrajna elleni támadásait, valamint elismerte, hogy Ukrajna területi egységét, önállóságát és függetlenségét tiszteletben kell tartani – közölte. Stoltenberg kiemelte továbbá, hogy június elején, budapesti látogatásakor a NATO elfogadta Magyarország álláspontját, miszerint nem kíván részt venni az Ukrajnának nyújtandó katonai és pénzügyi támogatásban, ugyanakkor ígéretet tett arra, hogy nem blokkolja az erre irányuló NATO-erőfeszítéseket. „Egészen biztos vagyok abban, hogy amikor jövő héten Washingtonban találkozunk, minden szövetséges ország vezetője el fogja ítélni Oroszország agresszióját, és kiáll Ukrajna területi egysége mellett” – tette hozzá nyilatkozatában a NATO-főtitkár. Orbán Viktor három kérdést tett fel Vlagyimir Putyinnak, az orosz elnök újra követelőzni kezdett A magyar miniszterelnök szerint megtették az első lépést a párbeszéd… Megdöbbenés, hitetlenkedés, értetlenség – Így értékelik az EU-ban Orbán Viktor moszkvai útját Emiatt törölhetik az Európai Bizottság szeptemberre tervezett… mobil Népszava ikon Olvassa mobilon a Népszavát! Egy héten keresztül szabad betekintést biztosítunk, regisztráljon itt!

| Mobile | RSS

Jens Stoltenberg: Orbán Viktor Magyarország miniszterelnökeként utazott Oroszországba Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy Magyarország minden NATO-kötelezettségének eleget tesz. Szerző MTI-Népszava Publikálva: 2024.07.05. 18:48 Megosztás Jens Stoltenberg: Orbán Viktor Magyarország miniszterelnökeként utazott Oroszországba Fotó: LUKAS KABON | Forrás: Anadolu via AFP Orbán Viktor Magyarország miniszterelnökeként utazott Moszkvába és nem a NATO-t képviseli – közölte a NATO főtitkára Brüsszelben pénteken. Jens Stoltenberg a NATO-tagországok vezetőinek a július 9. és 11. között Washingtonban tervezett találkozóját megelőzően tartott sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva közölte: Orbán Viktor tájékoztatta a szövetséget pénteki moszkvai látogatásáról. Emlékeztetett, Magyarország számos olyan nyilatkozat elfogadását támogatta, amelyek elítélik Oroszország ukrajnai invázióját. Magyarország emellett minden NATO-kötelezettségének eleget tesz – mondta. A NATO-főtitkár közölte, hogy a szövetséges országok között Magyarország is megerősítette, hogy Oroszország az agresszor, Oroszország az elkövető, Oroszország felelős a háborúért. A tagországok között Magyarország megerősítette azt is, hogy Oroszországnak be kell fejeznie a háborút, leállítva Ukrajna elleni támadásait, valamint elismerte, hogy Ukrajna területi egységét, önállóságát és függetlenségét tiszteletben kell tartani – közölte. Stoltenberg kiemelte továbbá, hogy június elején, budapesti látogatásakor a NATO elfogadta Magyarország álláspontját, miszerint nem kíván részt venni az Ukrajnának nyújtandó katonai és pénzügyi támogatásban, ugyanakkor ígéretet tett arra, hogy nem blokkolja az erre irányuló NATO-erőfeszítéseket. „Egészen biztos vagyok abban, hogy amikor jövő héten Washingtonban találkozunk, minden szövetséges ország vezetője el fogja ítélni Oroszország agresszióját, és kiáll Ukrajna területi egysége mellett” – tette hozzá nyilatkozatában a NATO-főtitkár. Orbán Viktor három kérdést tett fel Vlagyimir Putyinnak, az orosz elnök újra követelőzni kezdett A magyar miniszterelnök szerint megtették az első lépést a párbeszéd… Megdöbbenés, hitetlenkedés, értetlenség – Így értékelik az EU-ban Orbán Viktor moszkvai útját Emiatt törölhetik az Európai Bizottság szeptemberre tervezett… mobil Népszava ikon Olvassa mobilon a Népszavát! Egy héten keresztül szabad betekintést biztosítunk, regisztráljon itt!

Jens Stoltenberg: Orbán Viktor Magyarország miniszterelnökeként utazott Oroszországba

Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy Magyarország minden NATO-kötelezettségének eleget tesz.

Jens Stoltenberg: Orbán Viktor Magyarország miniszterelnökeként utazott Oroszországba

Fotó:

LUKAS KABON

| Forrás:

Anadolu via AFP

Orbán Viktor Magyarország miniszterelnökeként utazott Moszkvába és nem a NATO-t képviseli – közölte a NATO főtitkára Brüsszelben pénteken.

Jens Stoltenberg a NATO-tagországok vezetőinek a július 9. és 11. között Washingtonban tervezett találkozóját megelőzően tartott sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva közölte: Orbán Viktor tájékoztatta a szövetséget pénteki moszkvai látogatásáról. Emlékeztetett, Magyarország számos olyan nyilatkozat elfogadását támogatta, amelyek elítélik Oroszország ukrajnai invázióját. Magyarország emellett minden NATO-kötelezettségének eleget tesz – mondta.

A NATO-főtitkár közölte, hogy a szövetséges országok között Magyarország is megerősítette, hogy Oroszország az agresszor, Oroszország az elkövető, Oroszország felelős a háborúért. A tagországok között Magyarország megerősítette azt is, hogy Oroszországnak be kell fejeznie a háborút, leállítva Ukrajna elleni támadásait, valamint elismerte, hogy Ukrajna területi egységét, önállóságát és függetlenségét tiszteletben kell tartani – közölte.

Stoltenberg kiemelte továbbá, hogy június elején, budapesti látogatásakor a NATO elfogadta Magyarország álláspontját, miszerint nem kíván részt venni az Ukrajnának nyújtandó katonai és pénzügyi támogatásban, ugyanakkor ígéretet tett arra, hogy nem blokkolja az erre irányuló NATO-erőfeszítéseket. „Egészen biztos vagyok abban, hogy amikor jövő héten Washingtonban találkozunk, minden szövetséges ország vezetője el fogja ítélni Oroszország agresszióját, és kiáll Ukrajna területi egysége mellett” – tette hozzá nyilatkozatában a NATO-főtitkár.

Orbán Viktor három kérdést tett fel Vlagyimir Putyinnak, az orosz elnök újra követelőzni kezdett

A magyar miniszterelnök szerint megtették az első lépést a párbeszéd…

Megdöbbenés, hitetlenkedés, értetlenség – Így értékelik az EU-ban Orbán Viktor moszkvai útját

Emiatt törölhetik az Európai Bizottság szeptemberre tervezett…

mobil Népszava ikon
Olvassa mobilon a Népszavát! Egy héten keresztül szabad betekintést biztosítunk, regisztráljon itt!
fecsego.eu//
Leave a Reply 37 megnézve, 1 alkalommal mai nap |