| Mobile | RSS

Orbán Viktor senkinek nem szólt a moszkvai útjáról, de legalább mindent elmondott Vlagyimir Putyinnak

Orbán Viktor senkinek nem szólt a moszkvai útjáról, de legalább mindent elmondott Vlagyimir Putyinnak

A magyar EU-elnökség első hetében a magyar kormányfő anélkül látogatott az orosz fővárosba, hogy erről bármelyik EU-tagállam vezetőjével vagy az ukránokkal egyeztetett volna.

Orbán Viktor senkinek nem szólt a moszkvai útjáról, de legalább mindent elmondott Vlagyimir Putyinnak
Orbán és Putyin találkozója árnyékot vet a magyar elnökségre az Európai Unióban

| Fotó:

VALERY SHARIFULIN

| Forrás:

AFP

Értetlenül és döbbenten reagáltak Orbán Viktor moszkvai látogatásának hírére Brüsszelben az uniós vezetők, akik  egymás után bírálták a magyar kormányfőt öt nappal azután, hogy Magyarország átvette az Európai Tanács soros elnökének tisztségét.

Társadalmi célú hirdetés

„A békítgetés nem fogja megállítani Vlagyimir Putyint” – fogalmazott Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke egy tweetben. Orbán Viktor moszkvai útja miatt arra az eddig példátlan lépésre is sor kerülhet, hogy törlik az Európai Bizottság szeptemberre tervezett budapesti látogatását. Josep Borrell, az EU kül-és biztonságpolitikai képviselője nyilatkozatában leszögezte: „Orbán Viktor miniszterelnök nem kapott felhatalmazást az EU Tanácsától arra, hogy Moszkvába látogasson.”

Megdöbbenés, hitetlenkedés, értetlenség – Így értékelik az EU-ban Orbán Viktor moszkvai útját

Emiatt törölhetik az Európai Bizottság szeptemberre tervezett…

Hasonló tartalmú közleményt adott ki az ukrán külügyminisztérium, amely szerint a magyar kormány nem egyeztetett a moszkvai vizitről, ukrán részvétel nélkül pedig a magyar kormányfő tárgyalhatnának Vlagyimir Putyinnal a parancsára elindított háború befejezéséről. . Az egyeztetés hiánya azért figyelemre méltó, mert Orbán Viktor a moszkvai sajtótájékoztatóján arra a kérdésre, hogy mit szólt Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Vlagyimir Putyin követeléseihez, Orbán Viktor azt mondta, hogy ezt tolmácsolta az orosz elnöknek.

Orbán Viktor három kérdést tett fel Vlagyimir Putyinnak, az orosz elnök újra követelőzni kezdett

A magyar miniszterelnök szerint megtették az első lépést a párbeszéd…

Vlagyimir Putyin bejelentette, milyen feltételekkel vetne véget a háborúnak Ukrajna ellen

Az Oroszország elleni nyugati szankciók feloldása. a négy megszállt ukrán…

David Pressman, az Egyesült Államok budapesti nagykövete X-en közzétett bejegyzésében reagált rendhagyó látogatásra: Amíg Orbán Viktor nem ragaszkodik ahhoz, hogy Vlagyimir Putyin Ukrajna szuverenitását és területi integritását biztosító feltételekkel fejezze be brutális háborúját, addig nem lehet béketeremtő” – írta az amerikai diplomáciai misszió vezetője.

mobil Népszava ikon
Olvassa mobilon a Népszavát! Egy héten keresztül szabad betekintést biztosítunk, regisztráljon itt!
fecsego.eu//
Leave a Reply 39 megnézve, 1 alkalommal mai nap |