< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Az Orbán-kormány rászáll a médiára és a pártokra, védelmi pénzt is szedni fog – Kormányinfó percről percre

| Mobile | RSS

Az Orbán-kormány rászáll a médiára és a pártokra, védelmi pénzt is szedni fog – Kormányinfó percről percre

Az Orbán-kormány rászáll a médiára és a pártokra, védelmi pénzt is szedni fog – Kormányinfó percről percre

Minden egy helyen.

Az Orbán-kormány rászáll a médiára és a pártokra, védelmi pénzt is szedni fog – Kormányinfó percről percre

Forrás:

Magyarország kormánya

12:22

Ennyi volt

Szerzők
M.A.

A Kormányinfó véget ért, köszönjük a figyelmüket.

12:20

Mi számít háborús propagandának?

Szerzők
M.A.

Utolsó kérdezőként a Telex arra volt kíváncsi, mi számít pontosan háborús propagandának. „Ha elolvasom a tudósításokat, találok háborús és nem háborús propagandát is” – jegyezte meg Gulyás Gergely. Hozzátette, meg kell várni az erről szóló igazságügyi miniszteri előterjesztést, ami legkésőbb a szeptember eleji kormányülésen várható.

Kiderült az is, hogy a babaváró hitel esetében a méltányossági helyzetek bővítése egyelőre nincs napirenden.

Gulyás Gergely megismételte, szerinte Orbán Viktor nem tud nem az EU soros elnökeként tárgyalni, hiszen az. Olyat azonban – folytatta – a kormányfő soha nem mondott, hogy az EU nevében tárgyalt volna Vlagyimir Putyinnal. A miniszter hozzátette, a miniszterelnök minden nemzetközi tárgyalásáról tájékoztatja a többi uniós vezetőt. Azt nem tudta megmondani, várható-e Magyarországon is sajtótájékoztató még év vége előtt, ahol lehet majd a kormányfőtől kérdezni.

11:54

A sajtószabadsággal nem lesz baj

Szerzők
M.A.

A most bejelentett védelmi akcióterv Gulyás szerint semmilyen hatással nem lesz a sajtószabadságra, nem sérti azt, ha az átláthatóság érdekében egy sajtóterméknek közölnie kell, honnan és ki finanszírozza. – Én helytelenítem, ha a 444-et bárhol betiltották –  jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter, azt azonban nem tudta megmondani, Magyarország miért nem írta alá az erről szóló közös nyilatkozatot.

Oroszországban betiltották a 444-et

Magyarországról egyedüliként a 444 jutott erre a sorsra, de a putyini rezsim betiltotta az osztrák ORF-et, a német Der Spiegelt, az…

A felvetésre, hogy Orbán Viktor X-oldalán rendszeresen a soros elnökség logójával futnak videók, például a Patrióták pártcsaládról is, Gulyás közölte: “vélhetően nem figyeltek rá a szerkesztők”. Szerinte az oroszországi látogatásnál már nem ez a helyzet.

Magyarország megvétózta, hogy az EU egyhangúlag elítélje Oroszországot az uniós sajtóorgánumok betiltásáért

Egyedüliként a 27 EU- tagország között.

11:47

Két hónap, magyar állampolgárság

Szerzők
M.A.

A 444 arról kérdezte Gulyás Gegelyt, Hilarion metropolita, akit molesztálással vádolnak, miért kapott 2 hónapnyi magyarországi tartózkodás után állampolgárságot. – Ha valaki az ezzel foglalkozó törvényt megkeresi, megtalálja, ki hogyan, milyen formában juthat állampolgársághoz – közölte Gulyás Gergely. Szerinte minden érintett a lehető legalaposabb nemzetbiztonsági átvilágításon esik át. Az állampolgársági nyilvántartás egyébként eddig se volt nyilvános, és ezután sem lesz az. Egy ilyen kérdést szerinte büntetőeljárás keretében kell vizsgálni.

11:42

A babaváró hitel hosszabbítása egységesen 2026 júliusáig tart

Szerzők
M.A.

A babaváró hitelre vonatkozó változtatásról Vitályos Eszter közölte, ez a 2019. júliusa és a 2021. június 30. közötti szerződéseket fogja érinteni, a hosszabbítás egységesen 2026. júliusáig tart.

Forrás:

Magyarország kormánya

11:37

Gulyás Gergelynek tetszik a kötelező újraszámolás ötlete is

Szerzők
M.A.

Gulyás Gergely úgy véli, érdemes lenne elfogadni egy olyan szabályt, hogy ha egy-egy választáson adott százalék alatt van a különbség, újraszámolást kelljen elrendelni. Alacsony különbségnél ugyanis nem a csalás, a tévedés lehetősége merül fel.

11:33

A lakossági ügyfeleket mindenféle díjemeléstől meg akarják kímélni

Szerzők
M.A.

Az MFor arra volt kíváncsi, mi a helyzet a többi banki díjjal, ezekre is vonatkozik-e a díjstop. A Miniszterelnökséget vezető miniszter közölte, az NGM válasza az irányadó, de a lakossági ügyfeleket mindenféle díjemeléstől meg akarják kímélni. Kérdésre válaszolva azt is közölte, cél, hogy a diákhitelek esetében mielőbb visszatérjenek az 5 százalék alatti kamathoz. Azt nem tudta megmondani, ez mikor valósulhat meg, nem volt ilyen előterjesztés a kormány előtt.

fecsego.eu//

Leave a Reply 45 megnézve, 1 alkalommal mai nap |